Yerba mate on valmistatud kuivatatud Lõuna-Ameerika taime – Ilex paraguariensis – lehtedest ja see kogub üha enam maailmas populaarsust, sest inimesed on avastanud selle positiivse mõju enesetundele. Selle maitse on sarnane rohelisele teele ja öeldakse, et yerba matel on kohvi jõud, tee kasulikkus ja šokolaadi söömisega kaasnev nauding.
Yerba mates sisaldub märkimisväärne kogus vitamiine ja mineraalaineid. See tee sisaldab lisaks veel kasulikke aineid nagu tanniinid, mikroelemendid, klorofüll, flavonoidid ja 15 aminohapet. Selles on rohkem antioksüdante kui üheski teises rohelises tees – näiteks sisaldab see polüfenoole, mis on suur antioksüdantide grupp.
Kuidas kasutada:
Yerba matet serveeritakse traditsiooniliselt kuumana anumas, mida kutsutakse gour või calabash. Seda juuakse metallist kõrrega, millel on sees filter, et tükid suhu ei satuks. Alustuseks piisab aga traditioonilisest tee valmistamise viisist – selleks kasuta teesõela või –kannu, lisa u 2g teed ja lase 4-5 minutit tõmmata. Ideaalne vee temperatuur yerba mate tegemiseks on u 77 kraadi, keeva vee kasutamine annab mõruda maitse. Seda teed serveeritakse sageli sidruni ja piimaga.
Säilitamistingimused:
Hoia toodet toatemperatuuril ja võimalusel eemal otsesest päikesevalgusest. Sulge pakend pärast kasutamist hoolikalt.
Kuidas Yerba mate maitseb?
Yerba mate maitse on sarnane rohelisele teele. Maitse oleneb ka vee kuumusest, keev vesi annab teele mõru maitse.
Koostisosad:
Yerba Mate kuivatatud lehed.
Lisainfo:
NB! See toode ei asenda mitmekülgset ja tasakaalustatud toitumist ja tervislikku elustiili.
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.